Tilbage

Påskehilsen

Så er påsken lige om hjørnet, står for døren eller er på trapperne – kært barn mange navn, men et ved vi, der kommer nogle fridage til os alle. I år bliver påsken, ligesom sidste år, begrænset med besøg af familie og venner. En påskefrokost i ens boble er heldigvis stadig tilladt.
25. marts 2021

Kære pårørende og ansatte på Rosenholm

Så er påsken lige om hjørnet, står for døren eller er på trapperne - kært barn mange navn, men et ved vi, der kommer nogle fridage til os alle. I år bliver påsken, ligesom sidste år, begrænset med besøg af familie og venner. En påskefrokost i ens boble er heldigvis stadig tilladt.

Lad os håbe, at vejret bliver sådan, at foråret kan nydes i fulde drag.

Det er også tiden, hvor mange skal give eller modtage påskeæg. I får lige her lidt oplysninger om, hvorfor man giver påskeæg.

Traditionen omkring påskeæg stammer tilbage fra dengang, hvor vi fastede op til påsken. Her var det ikke tilladt at spise æg, og når fasten var slut, fejrede man påsken med blandt andet at spise massevis af æg, som var flot dekoreret. I dag fejrer vi stadig påske ved at dekorere påskeæg, og især børn har glæde af at male mange æg i flotte farver og mønstre. Hvor man i gamle dage spiste ægget, så puster vi i dag æggehviden og -blommen ud, inden vi dekorerer det. Selvom vi ikke længere spiser de æg, vi maler, så spiser vi gengæld påskeæg, der er lavet af marcipan, nougat og chokolade. Og gerne mange - husk det.

Påskesøndag er typisk den dag, man giver hinanden påskeæg. Ofte er det forældre eller bedsteforældre, der giver påskeæg til børnene, og nogle gange ligger de gemt i haven af påskeharen. Vi giver også hinanden påskeæg, hvis vi ikke kan gætte afsenderen af et gækkebrev.

Her er skikken, at har du ikke gættet, hvem der har sendt dig et gækkebrev inden for tre dage, skal du give afsenderen et påskeæg. Gætter du til gengæld, hvem der har sendt dig et gækkebrev, er det afsenderen, der skal give dig et påskeæg.

Når påsken er ovre, er det tid til 2. vaccinestik for beboerne. Vi laver også denne dag til en fest med besøg af Hjem-is bilen og krydret med sang og musik.

Rigtig god påske og mange påskehilsner til jer fra os alle på Rosenholm.

                                  Susanne Kjeldsen

Kontaktinfo

Nicolai Olsen
professionsbachelor i pædagogik
Tlf.: 96284281
Send e-mail til rohno@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.